Uleiul CBD, eficient in combaterea anxietatii si stresului cauzate de coronavirus

ulei-CBD

Pandemia de coronavirus ne-a afectat la un nivel atat de profund, incat practic ne-a schimbat intreaga viata. In primul rand, in aceasta perioada, majoritatea oamenilor stau acasa, intrucat birourile s-au inchis, iar multe dintre firme au fost nevoite sa isi sisteze activitatea.

In al doilea rand, de dimineata pana seara, toate stirile de la televizor sunt numai pe acest subiect, inclusiv cele internationale, semn ca virusul reprezinta o problema la fel de grava in toate tarile lumii. Nu in ultimul rand, instaurarea starii de urgenta si ordonanta militara data pe tema COVID-19 limiteaza unele libertati ale romanilor, cea mai importanta fiind aceea de miscare.

Practic, schimbarile aduse de coronavirus in vietile noastre obisnuite se intind pe nu mai putin de patru paliere: medical, economic, social si psihic. Sa le luam pe rand: avand in vedere incidenta virusului, este destul de putin probabil ca noi sa facem o forma grava de boala, insa este posibil sa fim purtatori si sa il dam mai departe celor dragi, in special parintilor si bunicilor nostri.

Pentru aceasta, trebuie sa ne luam toate masurile de protectie posibile: sa ne spalam cat mai des pe maini, sa iesim cat mai putin din casa, sa purtam masca si manusi atunci cand totusi trebuie sa mergem la magazin sau la serviciu, sa pastram distanta corespunzatoare fata de ceilalti, sa ne dezinfectam cu spirt etc.

Din punct de vedere economic, se preconizeaza o criza chiar mai puternica decat cea din anul 2008, intrucat multe domenii au fost efectiv paralizate de coronavirus, cel mai bun exemplu fiind turismul.

Multe afaceri mici sunt in pericol de faliment, in timp ce marile corporatii si-au trimis oamenii sa lucreze de acasa si pregatesc, in spatele usilor inchise, taieri de salarii si reduceri de personal.

Din punct de vedere social, este o perioada stranie, intrucat majoritatea oamenilor s-au autoizolat la domiciliu, iar contactul cu ceilalti se rezuma la intalniri pe Skype sau telefoane date celor in varsta, care nu mai pot fi vizitati zilele acestea, pentru a-i proteja.

Si, in sfarsit, ajungem la ultimul punct de pe lista, poate cel mai important: echilibrul psihic din aceste zile. El sta sa se clatine, atat din cauza celor mentionate mai sus, cat mai ales din cauza faptului ca intreaga omenire pare sa traiasca scenariul din Ziua Cartitei.

Cu alte cuvinte, din cauza izolarii la domiciliu, ne trezim in fiecare zi in acelasi loc, facem aceleasi lucruri si pare ca retraim aceeasi zi la nesfarsit. Senzatia respectiva poate sa induca sentimente de teama, anxietate si stres, pe care unii oameni le gestioneaza cu dificultate mai mare.

In cazul in care si tu te simti la fel, nu trebuie sa uiti ca, pe langa alte efecte benefice pentru sanatate, uleiul CBD are si rol de calmant.

Cu alte cuvinte, daca incepi chiar acum un tratament cu aceasta substanta, vei reduce gandirea negativa si episoadele de panica, de exemplu momentele in care iti proiectezi scenariul ca te-ai putea imbolnavi, ti-ai putea pierde job-ul sau, Doamne fereste, cuiva din familia ta i-ar putea fi fatal coronavirusul.

Un mindset pozitiv nu numai ca te tine departe de problemele mai mult sau mai putin inchipuite, dar te ajuta si sa te concentrezi pe lucrurile cu adevarat importante, cum ar fi desfasurarea activitatii profesionale, fie ea si de acasa, si implementarea tuturor masurilor de protectie impotriva COVID-19.